Nyheder
04.07.07 PDF Print E-mail
Nyheder
Written by Administrator   
Friday, 10 April 2009 15:58

Det blev ikke til så meget smedning igår, til gengæld fik klargjort smedeteltene til det forestående Vikingtræf.

Der blev savet, boret, brændmærket og snittet i stor stil, og så fik vi da også smedet et par pløkker til teltene.

 
Vi tar' til Ribe PDF Print E-mail
Nyheder
Written by Administrator   
Monday, 27 April 2009 21:24

Lørdag den 2. maj tager smedelauget til Ribe og smeder fra kl. 11.00 -13.00 på Skibbroen.

Det er stadig muligt, at kommen med ... er du interesseret så kontakt Thomas på tlf 6013 1141 eller på This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 
10.05.08 PDF Print E-mail
Nyheder
Written by Administrator   
Friday, 10 April 2009 15:58

Lørdag den 24. maj er Alle Smedes Dag – en event arrangeret af den svenske hjemmeside antracit.se  og som Danske Essesmede naturligvis også deltager i.

Formålet er at vise et håndværk, der ikke er dødt men som stadigvæk lever. Eller som en gammel smed fra Finland, sagde i somres til et smedetræf; "Smedejern? Er det nogen stykker bukket jern, der er sammensvejste og malet med sort farve fra en spraydåse- og som man kan købe for en slik i Ikea? Nej det er kun metalarbejde ikke smedearbejde!" Ægte smedearbejde har en sjæl!

Der smedes forskellige steder i Norden og Tyskland; i Danmark smedes der i Den Gamle By i Århus, Koldgårdshus Smedje i Hals, Metalmageren i Skanderborg og Udgårds Smedje i Fjerritslev.

Moesgaard Smedelaug deltager naturligvis også: Lørdag den 24. og søndag den 25. maj smeder Moesgaard Smedelaug til arrangementet Vikingernes Aros, der er et stort vikingemarked på Bispetorv, Store Torv og Århus Å.

I forbindelse med vikingemarkedet står smedelauget og mangler lidt dit og dat til at tage med, så vi afholder en ‘ekstra’-smedning tirsdag den 20. maj, hvor der vil blive lagt vægt på produktion af emner, vi kan tage med på marked – så mød op, dit smedelaug har brug for dig!

 
12.06.07 PDF Print E-mail
Nyheder
Written by Administrator   
Friday, 10 April 2009 15:58

“Hr. Prinsgemal, får De and eller gås til jul?”


Så kort kan man vist beskrive den netop overståede tur til Eskilstrup Kulsvierfestival. Det var en meget varm affære, men også meget meget hyggeligt og interessant - så vi glæder os allerede til næste år. Der er selvfølgelig en stribe billeder her.

På trods af den næsten overvældende varme fik vi da smedet en god portion jern - en masse ildstål, et par knive, et komplet sæt pløkker til smedeteltene samt en meget anvendelig 'cup-holder'.

Kulsvierne havde nogle meget grundige plancher over hvordan de gør - dem tog vi billeder af så man kan se processen. De kan downloades her (7.6 mb) i meget høj opløsning, så man kan se hvad der foregår

 
12.04.09 PDF Print E-mail
Nyheder
Written by Administrator   
Friday, 10 April 2009 20:55

Igen i år afholder den svenske smedehjemmeside antracit.se Alla Smeders Dag eller som det hedder på dansk: Alle Smedes Dag.

Som en selvfølge deltager smedelauget også i år - vi holder Åben Smedje den 23. maj 2009 fra kl. 10-15.

Alle smede er velkomne til at komme og deltage og alle er velkomne som publikum i ovennævnte tidsrum.

- der er, som altid ved smedelaugets arrangementer, gratis adgang.

På gensyn.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Page 5 of 6

Gallerier

Log indOnline brugere

We have 33 guests online
Valid XHTML & CSS | Copyright © 2009 by Thomas Robenhagen | Original template design by ah-68