- Hvis uheldet er ude PDF Print E-mail
User Rating: / 2
PoorBest 
Written by Thomas Robenhagen   
Wednesday, 01 April 2009 22:10

Hvis ikke svejsningen sidder der første gang, så afstå fra at blive ved med at hamre, men tilret emnet til at svejse forfra.

Kontroller at essen er fri for slagger og andre urenheder rens hvis det er nødvendigt.

Sørg for at emnet bliver varmet helt op til svejsetemperatur.

Det er som oftest ikke muligt at svejse efter to til tre fejlslag, da emnet sikkert er blevet godt brændt – brændt jern eller stål er så at sige umuligt at svejse.

Er emnet brændt bør der hugges et stykke af, inden det klargøres til at svejse igen.

Husk

  • Benyt et rent, dybt og tæt koksbål.

  • Rens essen for slagger og urenheder hver halve time.

  • Forsøg at smede de emner der skal svejses tykke og korte, frem for tynde og lange.

  • Rund overfladen en anelse, så eventuelle slagger bliver slået ud af svejsningen.

  • Varm emnet op til god svejsevarme uden at brænde det helt af.

  • De dele der skal svejses, skal nå svejsetemperatur samtidigt.

  • Inden der svejses bør slagger og urenheder bankes af, ved at slå emnet mod kanten af ambolten.

  • Brug moderate, faste slag når emnet har svejsevarme – delene skal blot tvinges sammen.

  • Kraftige slag vil deformere det bløde metal.

  • Arbejd hurtigt – sørg for hammeren er inden for rækkevidde og ambolten børstet af for slagger og glødeskaller.

 

Gallerier

Log ind



Online brugere

We have 47 guests online
Valid XHTML & CSS | Copyright © 2009 by Thomas Robenhagen | Original template design by ah-68