Bålet PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Thomas Robenhagen   
Wednesday, 01 April 2009 22:04

For at kunne essesvejse kræves et godt bål – det er nødvendigt ved al smedning, men essentielt ved essesvejsning.

Bålet skal være fri for urenheder, da sådanne kan sætte sig på emnets overlade og gøre svejsningen besværlig eller helt umulig.

Bålet skal være dybt og bestå af gennemvarm koks – friske kul kan afgive svovl, der kan umuliggøre svejsning.

Der skal være et lag af brændende koks både over, under og på begge sider af emnet. Laget skal være tæt og kraftigt, og gerne dækkes med afdampede kul.

Det kompakte bål minimerer den mængde af luft, der kan strømme frit igennem, og derved mindskes oxideringen af emnet (der dannes mindre glødeskal).

Efter hver halve times essesvejsning bør essen renses for flusrester og slagger.

 
Valid XHTML & CSS | Copyright © 2009 by Thomas Robenhagen | Original template design by ah-68