Kniv PDF Print E-mail
User Rating: / 2
PoorBest 
Written by Thomas Robenhagen   
Wednesday, 01 April 2009 21:46

(ill.)

En kniv hærdes og anløbes på en lidt anden måde end en mejsel, for at undgå overophedning og deformation i den tynde æg. Metoden sikrer samtidig en ensartet hærdning af æggen.

Efter kniven er smedet færdig, skal den normaliseres.

Opvarm kniven til den har en jævn mørkerød farve, så dyppes den hurtigt i et kølekar med enten vand eller olie. Vigtigt! Kniven skal vendes på den lange led, og føres ned i kølekarret med æggens modsatte side først. Metoden sikrer en ensartet afkøling og dermed en ensartet hærdning.

Knivens overflade brydes med en fil eller en stålbørste (det er vigtigt man kan se det blanke metal), før den opvarmes langsomt, ved at føre den frem og tilbage gennem en flamme.

Alternativt kan man lægge den på et andet emne, der er opvarmet til rødvarme – husk jævnligt at vende kniven.

Ligegyldigt metoden, så skal der holdes øje med farverne på knivens overflade; når kniven får den ønskede kulør (normalt blålig på selve kniven, og gulbrun ud mod æggen) bratkøles den til den er helt kold.

 

Gallerier

Log ind



Online brugere

We have 34 guests online
Valid XHTML & CSS | Copyright © 2009 by Thomas Robenhagen | Original template design by ah-68