Ildstål PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Thomas Robenhagen   
Saturday, 28 March 2009 16:26

(ill.)

Start med et stykke stål med en kulstofprocent på ca. 0,6% (det er nødvendigt for, stålet kan hærdes og dermed slå gnister). En gammel rivetand er fint stål til formålet.

Ligegyldigt (stort set) hvilken form emnet har, smedes emnet først til et fladt, aflangt rektangel. Flad eventuelt emnet ud inden det mejsles af rivetanden og husk selvfølgelig kun at smede, mens emnet er varmt – hvis det taber varmen, så varm i essen igen.

Hernæst tyndes den ene ende ud i en lang spids. Brug hammerens pen for mere effektivt at tynde emnet, husk dog hele tiden at holde kanterne lige.

Så tyndes den anden ende, så man ender med en meget bred pyramide. Bøj nu den yderste spidse ende i en bue, ned mod ildstålets bane. Dette kan gøres over amboltens kant eller kanten på en sten. Bøj så den resterende del af spidsen den modsatte vej (enten over amboltens horn eller en rigel).

Processen gentages med den anden side. Det giver udseendemæssigt et pænere slutresultat, hvis buernes krumninger er nogenlunde ens og nogenlunde jævne.

 

Gallerier

Log indOnline brugere

We have 34 guests online
Valid XHTML & CSS | Copyright © 2009 by Thomas Robenhagen | Original template design by ah-68