Kul PDF Print E-mail
User Rating: / 3
PoorBest 
Written by Thomas Robenhagen   
Saturday, 28 March 2009 14:01

Man kan få stenkul, der er beregnet til at smede i – de er stort set fri for svovl, fosfor og andre urenheder. Kan man ikke få deciderede smedekul, handler det om at få den slags med mindst urenheder.

Friske kul skal afdampes inden brug – det vil sige, de skal forvarmes et stykke tid inden der smedes i dem. Kullene pakkes i en halvcirkel omkring essen, så varmen derfra langsomt opvarmer kullene. Når kullene er varme, flyttes de helt ind i essen.

Kommer man friske kul direkte ned i en brændende esse, giver det en voldsom udvikling af svovlholdige dampe – lad være med at stå med hovedet helt inde i dem, det giver en slem hoste.

De brændende kul i essen klumper sammen og omdannes til koks, der brænder med en kraftig ren flamme og leverer den optimale varme i essen.

– Vikingesmed
Som vikingesmed står menuen på trækul og skal det være ‘helt i orden’, bør kullene komme fra en gammeldags kulsvier. Ellers kan man med fordel benytte nogle af de trækul, der sælges alle steder om sommeren. Kvaliteten er stærkt varierende (undgå dem der gnistrer for meget), men man kan sagtens finde udmærkede kul til få penge – det kan dog kræve lidt eksperimenteren, før man finder de rette.

 

Gallerier

Log indOnline brugere

We have 82 guests online
Valid XHTML & CSS | Copyright © 2009 by Thomas Robenhagen | Original template design by ah-68