Oplæg PDF Print E-mail
User Rating: / 0
PoorBest 
Written by Thomas Robenhagen   
Thursday, 18 June 2009 11:34

Koldsmeds Louise har sat sig som mål, at nå finalen (og selvfølgelig vinde) i dette års udgave af Nordisk Mesterskab i Vikingesmedning.

Som skarpsindige deltagere og tilskuere fra sidste år kan huske, så deltog Louise også i den konkurrence, men uden tilfredsstillinde resultat. Fast besluttet på at sådan skulle det ikke gå i 2009 allierede hun sig med et par dedikerede trænere/coaches: Mads Jylov og undertegnede, der begge mente, at det jo nok skulle kunne lade sig gøre med sved, vabler, hånende tale, smedelus og generelt brændt huuj og hår.

Fra trænernes side blev der opstillet en række delmål, der først skulle opfyldes: A) Der skulle findes en eget sten til konkurrencen. B) Der skulle findes en egnet hammer – den skulle være så tung, at det var muligt at flytte på jernet, men samtidig så let, at der kunne smedes med høj kadance i hele varmen. C) Der skulle fremstilles et godt nageljern. D) … og så skulle der øves. Faktisk så meget, at et søm kunne smedes i en enkelt varme.

Ad A) Louise fandt i samarbejde med sin far en god sten, og fik lavet en skarp kant på denne.

Ad B) Der er også fundet en god 1 kg hammer, der dog skal have et nyt skæfte inden den er helt klar. Ved gentagne afprøvninger, har det vist sig at denne størrelse hammer passede bedst til Louise.

Ad C) Mads fik fremstillet et godt nageljern og Louise stod selv for, at hullet blev dornet i den rette størrelse.

Ad D) … her venter vi så på Louises første indlæg, der vil være en opsummering af de første træge øvedage og frem til opfyldelsen af dette delmål.

 
Valid XHTML & CSS | Copyright © 2009 by Thomas Robenhagen | Original template design by ah-68